Artist

English bio.

Ik maakte als tiener aquarellen en heb in 2010 na 30 jaar het penseel weer opgepakt. Ik woon vanaf 2005 op Terschelling. Daar schilder ik zeelandschappen in alle technieken: olieverf, acryl, aquarel en gemengd materiaal met zand, schelpen en strandhout. Dus ook 3-dimensionaal. Ik heb geen kunstopleiding gehad en ben dus autodidact. Ik maak deel uit van het schildergroepje van Carolien Schot op Terschelling.

Ik laat me inspireren door het weidse wad, de patronen en de dynamiek van zand en zee, het licht van de lucht en wolken, het tegenlicht van de zon, de kleuren van Terschelling en de verscheidenheid in vormen uit de natuur. Ik zeil en reis graag en ben geboeid door (historische) schepen, havens, kusten. Mijn schilderijen hebben daarom vaak een nautische sfeer en een grote ruimtelijkheid en dieptewerking. Zeilen en schilderen scheppen beide vrijheid. Mijn zeilervaring op het Wad, de Noordzee en de Oostzee, en mijn professie als ruimtelijk procesmanager komen hierin samen.

Mijn stijl is soms heel realistisch en soms tegen het abstracte aan, waarbij er toch altijd een verbeelding van het landschap in het schilderij te vinden is. Twee kanten van dezelfde medaille, de achterkant van het gelijk, het verhaal achter het verhaal, licht en tegenlicht.
Ik ben nieuwsgierig naar alle technieken en mogelijkheden in de schilderkunst en ben steeds nieuwe aanpakken, stijlen en materialen aan het proberen, ook driedimensionaal. De onderwerpen maak ik aan de hand van zelfgemaakte foto’s of uit mijn hoofd.

De (meeste) schilderijen op deze site zijn te koop en ik schilder ook in opdracht (in overleg over het onderwerp, bijvoorbeeld zeegezichten en scheepsportretten).