Artist

English bio.

Ik maakte als tiener aquarellen en heb in 2010 na 30 jaar het penseel weer opgepakt. Ik woon vanaf 2005 op Terschelling. Daar schilder ik zeelandschappen in alle technieken: olieverf, acryl, aquarel en gemengd materiaal met zand, schelpen en strandhout. Dus ook 3-dimensionaal. Ik heb geen kunstopleiding gehad en ben dus autodidact.

Ik laat me inspireren door het weidse landschap, de patronen en de dynamiek van zand en zee, het licht van de lucht en wolken, het tegenlicht van de zon, de kleuren van Terschelling en de verscheidenheid in vormen uit de natuur. Ik zeil en reis graag en ben geboeid door (historische) schepen, havens, kusten. Mijn schilderijen hebben daarom vaak een nautische sfeer en een grote ruimtelijkheid en dieptewerking.

Mijn stijl is soms heel realistisch en soms tegen het abstracte aan, waarbij er toch altijd een verbeelding van het landschap in het schilderij te vinden is. Twee kanten van dezelfde medaille, het verhaal achter het verhaal, licht en tegenlicht.
Ik ben nieuwsgierig naar alle technieken en mogelijkheden in de schilderkunst. Elk schilderij is een experiment waarvan ik steeds weer leer over aanpak, stijl en materiaal. De onderwerpen maak ik aan de hand van zelfgemaakte foto’s of uit mijn verbeelding.

De (meeste) schilderijen op deze site zijn te koop en ik schilder ook in opdracht (in overleg over het onderwerp, bijvoorbeeld zeegezichten en scheepsportretten).

 

Public notification of the existence of Security Agreement no. JF301122_SA and HS301122_SA in accord with UCC-1-201 (13, 26, 33).